Σελήνιο:.
Οφέλη και δράση κατά των ελευθέρων ριζών

Το σελήνιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που είναι σημαντικό για την καλή λειτουργία του ανθρώπινου σώματος. Είναι ένα ιχνοστοιχείο, που σημαίνει ότι απαιτείται σε μικρές ποσότητες για βέλτιστη υγεία. Το σελήνιο εμπλέκεται σε πολλές διεργασίες στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της ανοσοποιητικής λειτουργίας, του μεταβολισμού των θυρεοειδικών ορμονών και της παραγωγής DNA.

Το σελήνιο είναι επίσης ένα σημαντικό συστατικό πολλών αντιοξειδωτικών ενζύμων, συμπεριλαμβανομένης της υπεροξειδάσης της γλουταθειόνης, η οποία βοηθά στην προστασία των κυττάρων από τη βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Η επαρκής πρόσληψη σεληνίου είναι επομένως σημαντική για τη διατήρηση της βέλτιστης υγείας και την πρόληψη του οξειδωτικού στρες.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ το σελήνιο είναι απαραίτητο για την ανθρώπινη υγεία, η υπερβολική πρόσληψη μπορεί να είναι επιβλαβής. Τα υψηλά επίπεδα σεληνίου μπορούν να προκαλέσουν μια κατάσταση που ονομάζεται σελήνωση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα όπως απώλεια μαλλιών, ευθραυστότητα των νυχιών και γαστρεντερικές διαταραχές.

Εν ολίγοις, το σελήνιο παίζει σημαντικό ρόλο στο ανθρώπινο σώμα, αλλά είναι σημαντικό να διατηρείται μια ισορροπία και να μην καταναλώνετε πάρα πολύ ή πολύ λίγο από αυτό το απαραίτητο μέταλλο.

Front Image
Front Image
Front Image

Θες να επωληθείς απο όλα τα οφέλη του Σελήνιου;

Απόκτησε τώρα το HealthTerra Selen-ACE


Το κορυφαίο συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει ένα ισχυρό μείγμα σεληνίου και βιταμινών Α, C και Ε.

  • υποστήριξη της ανοσοποιητικής λειτουργίας
  • ενίσχυση της λειτουργίας του θυρεοειδούς
  • ισχυρή αντιοξειδωτική δράση

Leave a Comment