Συμπληρώματα και ανοσοποιητικό σύστημα

Συμπληρώματα και

ανοσοποιητικό σύστημα

Υπάρχουν πολλά θρεπτικά συστατικά που πιστεύεται ότι υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Να μερικά παραδείγματα:

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, ενώ τα διατροφικά προϊόντα μπορεί να είναι ωφέλιμα για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, δεν πρέπει να βασίζονται σε αυτά ως μοναδική θεραπεία για ασθένειες. Είναι πάντα καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας πριν προσθέσετε νέα συμπληρώματα στη ρουτίνα σας.

 • t2
  Βιταμίνη C:
  Αυτό το ισχυρό αντιοξειδωτικό βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος υποστηρίζοντας την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων που καταπολεμούν τις λοιμώξεις.
 • t2
  Ψευδάργυρος:
  Αυτό το μέταλλο παίζει κρίσιμο ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα βοηθώντας στην ενεργοποίηση των Τ κυττάρων, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη θανάτωση ιών και βακτηρίων.
 • t2
  Προβιοτικά:
  Αυτά τα ζωντανά βακτήρια και οι ζύμες είναι γνωστό ότι βελτιώνουν την υγεία του εντέρου, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να υποστηρίξει το ανοσοποιητικό σύστημα.
 • t2
  Elderberry:
  Αυτό το φρούτο περιέχει ενώσεις που έχουν αποδειχθεί ότι έχουν αντιικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της σοβαρότητας και της διάρκειας των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της γρίπης.
 • t2
  Εχινάκεια:
  Αυτό το βότανο πιστεύεται ότι διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην καταπολέμηση των λοιμώξεων.
 • t2
  Σκόρδο:
  Αυτός ο γευστικός βολβός περιέχει ενώσεις που έχουν αποδειχθεί ότι έχουν αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες.
Share on Social Media