Συμπληρώματα και άσκηση

Συμπληρώματα διατροφής

και άσκηση

Υπάρχουν πολλά συμπληρώματα που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της απόδοσης στην άσκηση και στη στήριξη της μυϊκής ανάπτυξης και αποκατάστασης. Να μερικά παραδείγματα:

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα συμπληρώματα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή και πρόγραμμα άσκησης και να λαμβάνονται σε συνιστώμενες δόσεις. Επιπλέον, είναι πάντα καλή ιδέα να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε νέο σχήμα συμπληρωμάτων, ειδικά εάν έχετε προϋπάρχουσες παθήσεις υγείας ή παίρνετε φάρμακα.

 • t2
  Κρεατίνη:
  Η κρεατίνη είναι ένα από τα πιο καλά ερευνημένα συμπληρώματα για την ενίσχυση της άσκησης. Μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της μυϊκής δύναμης και δύναμης, στη βελτίωση της απόδοσης στην άσκηση και στην υποστήριξη της μυϊκής ανάπτυξης και αποκατάστασης.
 • t2
  Βήτα-αλανίνη:
  Η βήτα-αλανίνη είναι ένα αμινοξύ που μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της μυϊκής αντοχής και στην καθυστέρηση της μυϊκής κόπωσης. Χρησιμοποιείται συνήθως από αθλητές και bodybuilders για τη βελτίωση της απόδοσης στην άσκηση.
 • t2
  BCAA:
  Τα αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας (BCAA) είναι μια ομάδα αμινοξέων που περιλαμβάνουν λευκίνη, ισολευκίνη και βαλίνη. Μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη της μυϊκής ανάπτυξης και αποκατάστασης, στη μείωση του μυϊκού πόνου και στη βελτίωση της απόδοσης της άσκησης.
 • t2
  Πρωτεΐνη ορού γάλακτος:
  Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι μια πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας που απορροφάται γρήγορα από τον οργανισμό. Μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της μυϊκής ανάπτυξης και αποκατάστασης και στη βελτίωση της απόδοσης στην άσκηση.
 • t2
  Καφεΐνη:
  Η καφεΐνη είναι ένα διεγερτικό που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εστίασης και της συγκέντρωσης και στη μείωση της κόπωσης κατά τη διάρκεια της άσκησης. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αύξηση της ενέργειας και στη βελτίωση της απόδοσης στην άσκηση.
Share on Social Media