Συμπληρώματα και Λειτουργία Γαστρεντερικού Συστήματος

Συμπληρώματα και

Λειτουργία Γαστρεντερικού Συστήματος

Υπάρχουν πολλά θρεπτικά συστατικά που πιστεύεται ότι υποστηρίζουν την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος. Να μερικά παραδείγματα:

Και πάλι, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ τα διατροφικά προϊόντα μπορεί να είναι ωφέλιμα για την υποστήριξη της υγείας του γαστρεντερικού συστήματος, δεν πρέπει να βασίζονται σε αυτά ως μοναδική θεραπεία για πεπτικά προβλήματα. Είναι πάντα καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας πριν προσθέσετε νέα συμπληρώματα στη ρουτίνα σας.

 • t2
  Προβιοτικά:
  Αυτά τα ζωντανά βακτήρια και οι ζύμες βοηθούν στη βελτίωση της ισορροπίας του μικροβιώματος του εντέρου, το οποίο μπορεί να προάγει την καλύτερη πεπτική υγεία και να μειώσει τη φλεγμονή στο έντερο.
 • t2
  Πρεβιοτικά:
  Αυτές οι ίνες βοηθούν στην τροφοδοσία των καλών βακτηρίων στο έντερο και προάγουν την ανάπτυξή τους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση της πέψης και στη συνολική υγεία του εντέρου.
 • t2
  Γλουταμίνη:
  Αυτό το αμινοξύ είναι σημαντικό για τη διατήρηση της υγείας της εντερικής επένδυσης, η οποία μπορεί να καταστραφεί σε καταστάσεις όπως το σύνδρομο διαρροής εντέρου.
 • t2
  Κουρκουμίνη:
  Αυτή η ένωση που βρίσκεται στον κουρκουμά έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής στο έντερο.
 • t2
  Τζίντζερ:
  Αυτή η ρίζα έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για να καταπραΰνει πεπτικά προβλήματα όπως ναυτία και έμετο.
 • t2
  Γλιστερή φτελιά:
  Αυτό το βότανο περιέχει μια βλέννα που μπορεί να επικαλύψει και να καταπραΰνει την επένδυση της πεπτικής οδού, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων καταστάσεων όπως η παλινδρόμηση οξέος.
Share on Social Media